Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Skladka - rozsirovanie odpadu po okoli

Vyriešený
Prijatý: 12.04.2021
Zodpovedaný: 15.04.2021
Autor: Anonym
Zodpovedal: Starosta

Podnet:

Dobry den,
rad by som poziadal o vyriesenie situacie s neustalym rozsirovanim odpadu zo skladky po sirokom okoli a to najma prostrednictvom vetra, ktory rozfukava odpad po okolitom poli. Nasledne je odpad zachytavany na poli a zaroven blizkymi aj vzdialenejsimi stromamy. Odhliadnuc od toho, ze skladka je zatravnena len z jednej strany (paradoxne nie zo severnej = od hl.cesty), tato skladka stale viac zneprijemnuje zivot, znecistuje okolitu prirodu, devastuje celkovy raz krajiny a kazi dobre meno obce.
Velkonocne sviatky uz skoncili, preto myslim, ze podobnu "vyzdobu" na stromoch by si skladka 21.storocia mala vediet poriesit napriklad zatravnenim celeho "kopca". Su to absolutne minimalne naklady.
Povazujem to za zlyhanie odpadoveho hospodarenia skladky a preto sa obraciam na Vas ako kompetentnu osobu s prosbou o vyriesenie daneho problemu, ktory sa obce priamo tyka.
Odpad sa ma navazat do stredu a cela skladka ma byt PO CELOM OBVODE vyvysena a zatravnena, aby prirodzenou barierou branila sireniu odpadu. Avsak tato skladka je z 1/2 nezatravnena. A prave z nezatravnenej casti odletuju neustale odpadky...
Prosim Vas o promptne vyriesenie v sucinnosti s riaditelom skladky.
V opacnom pripade budem, zial, nuteny podnet preposlat na odbor ZP, kde bude inspekcia dalej postupovat podla naleziteho zakona.
voped velmi pekne dakujem


Odpoveď:

Úlety rieši skládka priebežne (aj brigádnicky - ak by mal niekto záujem si v týchto neľahkých časoch privyrobiť), zatrávnenie je možné len pri rekultivácii - ako je vidieť v časti už zrekultivovaného telesa skládky. Prevezenie zeminou a hutnenie doteraz znemožňovalo počasie, v najbližších týždňoch k tomuto kroku skládka pristúpi. 

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.