Doručenie kuriérom už od €
Preskočiť na hlavné menu Preskočiť na obsah
Preskočiť navrch stránky Preskočiť na koniec obsahu

Dočasná zmena organizácie dopravy na križovatke v Pezinku

Dátum: 29.07.2021
Autor: Obec Dubová
Dočasná zmena organizácie dopravy na križovatke v Pezinku

Okresný dopravný inšpektorát v Pezinku upozorňuje

Upozornenie všetkých účastníkov cestnej premávky v súvislosti s dočasnou zmenou organizácie dopravy na križovatke v Pezinku

Okresný dopravný inšpektorát v Pezinku upozorňuje vodičov na dopravné obmedzenia v plánovanom termíne od 06.08.2021 do 31.08.2021, s ktorými je potrebné počítať v úseku križovatky cesty II/502 s cestou III/1085 smer Limbach a miestnou cestou mestskej časti Glejovka. Doprava bude presmerovaná do ľavostranného jazdného pásu, ktorý bude využívaný pre oba smery jazdy. Zásadnou zmenou bude obmedzenie ľavého odbočenia zo smeru od Bratislavy v smere jazdy do obce Limbach a jeho nahradenie krátkou vyznačenou obchádzkovou trasou. Vzhľadom na predpoklad nízkej intenzity cestnej premávky v čase mimo časového úseku od 6.00 hod. do 20.00 hod. bude toto obmedzenie platné iba v tomto časovom rozsahu.

V súčasnosti prebiehajú rokovania vo veci zriadenia vyššie uvedeného obmedzenia už počas práve prebiehajúcej etapy výstavby. Preto je možné, že k obmedzeniu odbočenia dôjde už pred zmenou etapy výstavby t.j. pred 06.08.2021. Na uvedenú zmenu bude preprogramovaná aj cestná svetelná signalizácia a s dopravnými obmedzeniami je potrebné počítať počas celého obdobia budovania verejnej kanalizácie v mestskej časti Grinava.

     V prípade manuálneho riadenia križovatky príslušníkmi Policajného zboru si dovoľujeme upriamiť pozornosť všetkých účastníkov cestnej premávky aj na ustanovenie § 3  ods. 2  písm. c)  zákona č. 8 / 2009 Z. z. o cestnej premávke, v zmysle ktorého je účastník cestnej premávky povinný poslúchnuť pokyn, výzvu alebo príkaz policajta súvisiaci s výkonom jeho oprávnení pri dohľade nad bezpečnosťou a plynulosťou cestnej premávky, ako aj strpieť výkon jeho oprávnení.

Vodičov v tejto súvislosti žiadame, aby pri prejazde uvedeným úsekom zvýšili svoju pozornosť, boli obzvlášť opatrní a riadili sa príslušným dopravným značením. Veríme, že uvedené opatrenie výrazne pozitívne ovplyvní čakacie doby v riadenej križovatke aj bez nutnosti jej manuálneho riadenia.       

Zvýšením pozornosti a dôsledným dodržiavaním pravidiel cestnej premávky a dopravného značenia sa môže predísť mnohým kolíznym situáciám v danom úseku počas trvania vyššie uvedených dopravných obmedzení.

Bezpečnosť všetkých účastníkov cestnej premávky je v našom spoločnom záujme.

Komentáre sú dostupné až po prihlásení na Váš Facebook profil. Ak ste neodsúhlasili Cookies, komentáre sa nemôžu zobrazovať.